Viziere.ro – cum a reușit să producă și să doneze 115.000 de viziere către oamenii din prima linie

Membrii echipei Viziere.ro au reușit să producă aproape 117.000 viziere, donând peste 114.000 dintre acestea către personalul din prima linie. Si asta, in doar 30 de zile de când au avut ideea de a produce viziere de protecție pentru cadrele medicale.

“Am donat 114.195 viziere către personalul din prima linie, am ajutat peste 1.052 spitale, CMI și instituții la nivel național și am produs 116.778 viziere. În baza noastră de date mai avem 200.000 cereri de la cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi care se află în prima linie de acțiune, iar cifrele cresc zilnic”, spune Cristiana Bogățeanu, manager program viziere.ro.

Programul Viziere.ro a început oficial pe 18 martie 2020, ca urmare a unei simple postări pe Facebook în care inițiatorii, un grup de tineri fondatori de startup-uri, i-au invitat pe toți cei care au nevoie de un astfel de dispozitiv să le scrie.

“Am prototipat o vizieră de protecție a feței pentru medici a cărei durată de fabricare este foarte mică și din materiale care sunt ușor de procurat. Știm că produsul există și nu ne dorim să îl reinventăm, ci să ne adresăm unei nevoi. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută de noi va fi gratuită și disponibilă în măsura posibilităților de producție”, afirma atunci Mihai Toma, inițiatorul ideii.

Viziere.ro a încheiat un parteneriat cu Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB) și a primit mii de cereri în doar câteva zile, iar inițiativa a fost îmbrățișată rapid de foarte multe organizații la nivel regional. O parte dintre aceste organizații sunt astăzi centre regionale din rețeaua viziere.ro, iar o parte au ajustat ideea de bază și au început pe cont propriu.

“De la de la ideea «viziere.ro – viziere gratuite pentru personalul din prima linie împotriva COVID19», totul s-a transformat rapid într-un program național de succes în doar 30 zile, iar astăzi viziere.ro este o comunitate care numără peste 150 de organizații implicate, 1.500 de voluntari, 23 de centre regionale și un centru internațional (viziere.md)”, mai spune Cristiana Bogățeanu.

Aceasta adaugă că, în baza de date a inițiativei sunt încă 200.000 cereri de la cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi care se află în prima linie de acțiune, iar cifrele cresc zilnic. Pentru că vizierele sunt o nevoie continuă, inițiatorii proiectului roagă cadrele medicale care au primit deja coletele cu viziere gratuite să le împartă cu colegii sau celelalte secții. Cei care au nevoie de viziere le pot solicita printr-un formular online.

Din păcate, au existat și persoane care s-au folosit de numele Viziere.ro și au distribuit sau chiar au vândut viziere făcute de ei, pretinzând că fac parte din această inițiativă. Vizierele nu erau făcute după kit-ul viziere.ro, unele erau chiar nerecomandate, nu erau testate corespunzător, se stricau repede. Alte firme au descărcat pur și simplu kit-ul de pe site și au început să le comercializeze.

“Reamintim faptul că este interzisă folosirea modelului pus la dispoziție gratuit prin proiect în scopuri comerciale. Noi încercăm să identificăm persoanele sau societățile comerciale care fac acest lucru, așadar, facem un apel la comunitate să aibă grija dar și la instituțiile statului să ia măsurile necesare. Centrele care fac parte din acest program sunt exclusiv cele de pe www.viziere.ro“, subliniază Cristiana Bogățeanu.

Viziere.ro va continua și lansează un apel către companii sau persoane care vor să sprijine această inițiativă să o facă la contact@viziere.ro, pe site sau pe pagina de Facebook.

Sursa: www.revistabiz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *